Elektricien die mensen gelukkig maakt

Drie jaar geleden ben ik van middelbare school afgestudeerd. Toen moest ik een beroep voor mezelf kiezen om mijn toekomst te plannen. Natuurlijk waren er in mijn omgeving veel mensen die mij iets probeerden te aanbevelen. Sommige vrienden raden het beroep van vrachtwagenchauffeur aan, anderen bevelen verbouwingswerken aan. Maar eindelijk heb ik voor het beroep van elektricien gekozen. Ik had veel interessants over dit beroep gelezen en daarom leek me dit een uitstekende keuze te zijn. En nu, na drie jaar werken als erkend installateur ben ik er bijzonder tevreden over.

Ik verdien redelijk veel geld en ik vind mijn dagelijks werk redelijk interessant. In feite doe ik elke dag iets anders. Vorige maand moest ik bijvoorbeeld elektriciteit vernieuwen in een bijzonder oud huis in een dorp dichtbij Tournai. Het was een grote uitdaging omdat het huis ook bijzonder groot was. Daarom was de elektrische installatie bijzonder complex. Er waren zeventig verschillende stopcontacten! Het duurde dus twee hele weken voor de installatie klaar was. Ik moest er veel tijd aan besteden maar uiteindelijk was ik zeer tevreden over het resultaat van mijn werk. Nu werkt alles in dit huis prima en de eigenaar kan zich helemaal zeker voelen.

En het is ook leuk in mijn werk, dat ik andere mensen tevreden en gelukkig maak. Vaak zie ik mensen die triestig zijn omdat er iets mis in hun elektrische installaties is. Maar dan bellen ze naar mijn bedrijf en zo wordt ik afgevaardigd om naar hen ten gaan en alles te repareren. In zulke gevallen zijn mensen altijd dankbaar en dan voel ik me ook gelukkig. Het is toch bijzonder leuk om andere mensen gelukkiger te maken. Soms voel ik me zelfs niet als een elektricien maar als Sinterklaas. Er is maar een belangrijk verschil – Sinterklaas doet alles gratis, mij moeten klanten altijd betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *